حسابدار چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
برای حسابدار شدن چه مهارت هایی نیاز است؟
حسابدار هم مانند همه افراد وظایفی دارد که برای انجام هرچه بهتر آنها نیازمند داشتن یک سری مهارت ها و توانایی ها است. امروز به برخی از این مهارت هایی که متناسب با شغل حسابدار هستند می پردازیم.
وظایف حسابدار
وظایف روزانه شما به شرکت و بخشی که در آن کار میکنید بستگی دارد. معمولاً شرکتها هنگام درج آگهی استخدام وظایف گستردهای در زمینههای مالیات، حسابرسی (Audit) ، مشاوره مدیریت و امور مالی را ذکر میکنند. با این حال، میتوان گفت که فعالیتهای روزانه در بیشتر نقشهای حسابداری ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تهیه حساب و اظهارنامه مالیاتی
- پیشبینی مالی و تجزیه و تحلیل ریسک
- حسابرسی اطلاعات مالی
- کنترل درآمد و هزینه مشتریان و یا شرکت
- مدیریت حقوق و دستمزد شرکتها
- رسیدگی به پروندههای ورشکستگی
- مصاحبه با مشتریان
- ایجاد و ارائه گزارشها، بیزینس پلن (طرح تجاری)، بودجه و صورتهای مالی
مهارتها و تواناییهای حسابدار
مهارتهای کار با اعداد:
مهارتهای کار با اعداد حول محور دانش ریاضی پایه ساخته شدهاند که در آن شما میتوانید توانایی خود را در درک و تجزیه و تحلیل اطلاعات عددی و نتیجهگیری معنادار برای رسیدن به تصمیم درست نشان دهید.
توجه به جزئیات:
برای اینکه یک حسابدار حرفهای موفق باشید و بتوانید از فرصت های شغلی حسابدار استفاده نمایید، باید به جزئیات توجه کنید تا حتی کوچکترین خطاها نتوانند از زیر دستتان در بروند. شما به عنوان حسابدار مسئول پیگیری وظایف و اطمینان از انجام آنها خواهید بود.
مدیریت زمان و مهارت سازمانی:
حسابداران ملزم به مدیریت مسئولیتهای مختلف هستند که منجر به انجام بسیاری از فعالیتها طی یک دوره زمانی فشرده میشود. به این ترتیب، برای تبدیل شدن به یک حسابدار خوب، باید بتوانید تمام این مسئولیتها (شامل مدیریت پورتفولیو، رسیدگی به تراکنشها و ...) را به طور اثربخش انجام دهید.
مهارت کار با کامپیوتر:
در زمینه حسابداری، مهارت های کامپیوتری علاوه بر تواناییهای محاسباتی اولیه برای ورد و اکسل، شامل دانش کار با انواع نرمافزارهای حسابداری میباشد.
مهارتهای ارتباطی:
بخش بزرگی از مسئولیتهای حسابداری شامل نوشتن گزارش و ارائه آنها به مدیر ارشد است. حسابدار همچنین باید بتواند با سایر حسابداران، مدیران مالی و سایر ذینفعان شرکت به شکلی اثربخش تعامل داشته باشد.